Iedere inwoner telt

Op 1 januari 2021 telde de gemeente Hulst 27.576 inwoners. De gemeente Hulst wil graag een zo correct mogelijk beeld hebben van het aantal mensen dat in de gemeente woont. Daarvoor is het belangrijk dat iedereen die die langer dan vier maanden in onze gemeente verblijft, zich inschrijft als inwoner. Dat gebeurt in de zogenaamde Basisregistratie Personen (BRP). Ook mensen die hier tijdelijk, maar langer dan vier maanden, wonen, moeten zich inschrijven.

Waarom inschrijven?
Elke gemeente in Nederland houdt in de BRP gegevens bij van haar inwoners. De BRP is een databank met persoonsgegevens van personen die in Nederland wonen of hebben gewoond. De gemeente Hulst heeft deze gegevens nodig om bijvoorbeeld een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs te kunnen aanvragen. Of om te weten wie mag stemmen bij verkiezingen.

Wanneer u in Nederland komt wonen, moet u zich binnen vijf dagen na aankomst laten inschrijven in de BRP.  Dat is gratis. In de gemeente Hulst kunt u hiervoor op afspraak terecht in de gemeentewinkel. Een afspraak maken kan hier.

Registratie forenzen
Indien u per jaar meer dan 90 dagen een gemeubileerde woning in de gemeente Hulst tot uw beschikking heeft, en uw hoofdverblijf in een andere gemeente is gevestigd, hoeft u zich niet in te schrijven in de BRP. U moet zich dan wel registreren als forens. Dit kan in de gemeentewinkel en is gratis.