In actie tegen overnachten in vrachtwagens

De gemeente Hulst gaat in actie tegen het overnachten in vrachtwagens. In de gemeente Hulst is het niet toegestaan om binnen de bebouwde kom vrachtwagens te parkeren. Er zijn onder andere op industrieterrein Hogeweg beperkte mogelijkheden om vrachtwagens te parkeren. Het is echter op geen enkele plaats toegestaan om in een vrachtwagen te overnachten.

Vanaf september 2017 wordt door de buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente Hulst) toegezien op de situatie. Zij zullen in eerste instantie de chauffeurs - die hun vrachtwagen parkeren daar waar niet toegestaan is én vrachtwagenchauffeurs die overnachten in hun voertuig - voorzien van een flyer. Deze flyer zal hen in hun eigen taal uitleggen dat zij in strijd handelen met de lokale regels.
De flyer informeert hen ook over de boetes die bij een overtreding kunnen worden opgelegd. Zo bedraagt de boete voor het overnachten in een voertuig 140 euro. Deze boetes moeten – tenzij het Nederlandse, Belgische, Zwitserse en Duitse voertuigen betreft – direct worden betaald.

Na een periode van waarschuwingen wordt overgegaan tot het daadwerkelijk opleggen van boetes.