Inbraakpiek: Wees extra alert

De afgelopen weken vonden er in de gemeente Hulst inbraken plaats. Inwoners worden opgeroepen extra alert te zijn.

Maak het inbrekers zeker niet te makkelijk!
•    Doe deuren en ramen goed op slot.
•    Trek de deur niet gewoon dicht, maar draai deze altijd op slot.
•    Laat de sleutel niet in de deur zitten.
•    Zorg voor goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
•    Kijk goed voor u opendoet.
•    Doe niet zomaar open - gebruik raam, deurspion, intercom of kierstandhouder.
•    Niet thuis? Licht aan!
•    Zorg voor goede buitenverlichting, bij voorkeur met bewegingsmelder.
•    Bel 112 bij verdachte situaties.

Alleen als iedereen extra alert is tijdens deze donkere dagen, kan een vuist worden gemaakt tegen woninginbraken, overvallen en straatroven. De politie surveilleert zoveel mogelijk en steekt nog meer energie steken in het opsporen van daders. Maar daarnaast zijn ook de ogen en oren van alle inwoners hard nodig om verdachte zaken te melden.

Verdachte situatie? Bel 112!
Hoort of ziet u iets ongewoons? Een vreemde auto in de straat? Een persoon op de uitkijk? Een raam dat aan diggelen valt? Aarzel niet en bel direct 112. De politie komt liever een keer te veel dan een keer te weinig. Onthoud zo goed mogelijk het signalement van de verdachte persoon en het kenteken van de auto. Des te groter is de kans op een arrestatie op heterdaad van mensen met verkeerde bedoelingen.

De drie L’s
Een goed verlichte woning gaan dieven het liefst uit de weg. Licht vormt samen met Lawaai en Lang werk de drie L’en waar inbrekers een hekel aan hebben. Deze drie omstandigheden zijn voor hen doorslaggevend om een kans te wagen of op zoek te gaan naar een andere woning. Verlichting met een tijdschakelaar maakt al een enorm verschil. Gebruik niet een klein lampje om te doen of je thuis bent. Daar prikken inbrekers wel doorheen. Maar laat bijvoorbeeld ook een lamp aan op de bovenverdieping. Kortom; zorg ervoor dat het huis een bewoonde indruk maakt.
Zorg ook voor goede buitenverlichting bij alle deuren die vanaf de openbare weg zichtbaar en bereikbaar zijn. De buitenlamp bij de voordeur dient het gezicht van de bezoekers te verlichten. Zo kunt u een betere afweging maken om wel of niet de deur te openen.

Kijk voor meer informatie en tips om een woninginbraak te voorkomen op www.politiekeurmerk.nl