Kadewand haven Walsoorden onveilig

De kadewand van de haven in Walsoorden is momenteel niet veilig. Dat is gebleken uit een risicoanalyse, die in opdracht van het gemeentebestuur van Hulst is uitgevoerd. Gezien de ernst van de situatie is – ten aanzien van de openbare weg – ter plaatse direct actie ondernomen door de gemeente Hulst.

Het gaat om de kadewand in het noordwestelijke deel van de haven, vanaf Watersportvereniging d’Ouwe Haven tot de hoek bij de Scheepswerf De Kerk. De damwand heeft onvoldoende, in goede staat zijnde, stalen balken. Dat maakt de wand onvoldoende stabiel en stevig. Daarnaast is er sprake van grondverlies door onderspoeling. Hierdoor kan de wand instorten.

Maatregelen
Om de veiligheid ter plaatse te garanderen, zijn – in afwachting van nader advies - maatregelen genomen. Verkeer wordt geweerd van de zijde van de kade en geleid via de zijde van de zeedijk. Dit gebeurt door een zone af te sluiten. Deze zone is bepaald in overleg met deskundigen.
De bedrijfsvoering op het haventerrein kan vooralsnog gewoon doorgaan. Bedrijven zijn bereikbaar.

Oplossing
De haven van Walsoorden is eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). Hoe de situatie ter plaatse zal worden aangepakt, is nog niet bekend. Daar moet nog nadere overleg over en onderzoek naar gebeuren.