Koninklijke Onderscheiding

Vandaag - donderdag 10 maart 2022 -  reikte burgemeester Jan-Frans Mulder een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw Monique de Kort – de Krijger uit Hulst. Hij deed dat in Theater ‘t Gooiland in Hilversum; tijdens een congres en webinar van de Landelijk vereniging van operatieassistenten (LVO). Mevrouw de Kort werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
 
Mevrouw de Kort kreeg deze onderscheiding onder andere voor haar inzet voor de gezondheidszorg. Zij was sinds 1979 werkzaam in het Liduina ziekenhuis in Hulst en later in ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen. Vanuit die functie zette zij zich sinds 2000 in voor de Landelijke vereniging van operatieassistenten. De eerste twee jaar was ze commissielid PR & Voorlichting. Sinds 2002 was ze bestuurslid Congres. Dat bleef ze tot 2021.

Naast haar inzet voor de gezondheidszorg was mevrouw de Kort in de periode van 2013 tot 2018 lid van de Kunstraad in Hulst. Sinds 2015 verzorgt ze als bestuurslid de externe contacten van TY Zeeuws Kamerorkest.