Kunst & cultuur, juist nu! - regeling verlengd

Voor creatievelingen die een leuke culturele activiteit willen organiseren, is er goed nieuws. De regeling Kunst & Cultuur – juist nu! is verlengd. Een bijdrage aanvragen kan tot 1 december 2021.

Cultuur tot stilstand
Het culturele leven is door de coronacrisis voor een groot gedeelte tot stilstand gekomen. Iedereen die met kunst en cultuur bezig is, weet hoeveel dit bijdraagt aan de samenhorigheid in een stad, dorp of buurt. Gelukkig zijn de coronamaatregelen al aanzienlijk minder. Daarom juist nu het moment om aan de slag te gaan.

Aanmoediging
De gemeente Hulst wil creatievelingen aanmoedigen om culturele activiteiten te organiseren. Deze moeten uiteraard passen binnen de nog geldende coronaregels. Kunstenaars of leden van een culturele stichting of vereniging uit de gemeente Hulst kunnen een subsidie aanvraag doen en hun plan uitleggen. Daarbij wordt extra aandacht gevraagd voor het beoogde publiek. Zo houden we het motto ‘In Hulst doet iedereen mee’ hoog.

Leuke ideeën
Er zijn al zo’n twaalf ideeën binnengekomen. Maar dat mogen er zeker nog meer worden. Projecten die al een bijdrage kregen, zijn bijvoorbeeld een kunstroute op de stadswal (Wal-Art), een schrijfworkshop, een muziekvoorstelling voor kinderen, mini-concertjes voor ouderen in de buurt (door Stichting Hulst voor Elkaar) en een kunstfietsroute.

Interesse?
Bij twijfel of iets mogelijk is, kunt u altijd contact met ons opnemen. Dat kan op telefoonnummer 14 0114.