Kunstige look voor fietstunnel Graauwse Poort

De fietstunnel aan de Graauwse Poort in Hulst krijgt in september een heel ander gezicht. De tunnel wordt voorzien van graffiti. Dat gebeurt door twee jonge Hulstenaren.

Momenteel is de tunnel verre van fraai. Er zijn met regelmaat ook “statements” te lezen, die het zonlicht beter niet zien. Pjotr Compiet en Sander Loete uit Hulst storen zich daaraan en stelden daarom aan het gemeentebestuur voor om de boel op te vrolijken. Dat voorstel heeft het college van burgemeester en wethouders omarmd.
In september 2020 gaat de 24-jarige Sander Loete aan de slag in de fietstunnel. Hij weet van wanten als het gaat om graffiti. Hoe het er precies uit komt te zien, moet iedereen te zijner tijd maar gaan bekijken. Wel is zeker dat het vrolijk en positief wordt én dat Hulst letterlijk en figuurlijk in beeld komt.

Hangt er nog meer in de lucht?
Het project in de fietstunnel aan de Graauwse Poort wordt gezien als pilot. Na realisatie hiervan wordt bekeken of ook op andere locaties in de gemeente Hulst graffiti kan zorgen voor een vrolijkere aanblik. Gedachten gaan daarbij bijvoorbeeld uit naar de fietstunnels in Kloosterzande en nabij Sint Jansteen. Ook de stadsdichter van Hulst speelt met ideeën om een gedicht te realiseren op een bijzondere plaats en de Kreatieve Vorming ziet kansen om workshops graffiti te geven. Kortom: Suggesties te over!