Kwijtschelding belastingen

Is het in uw (financiële) situatie lastig om de waterschaps- en gemeentelijke belastingen te betalen? Heeft u een inkomen op bijstandsniveau of lager? Dan komt u wellicht in aanmerking voor kwijtschelding. Wilt u weten wanneer u hiervoor in aanmerking komt en hoe u kwijtschelding kunt aanvragen? Ga dan naar de website sabewazeeland.nl. Wanneer u naar onder scrollt, ziet u diverse onderwerpen waaronder ‘kwijtschelding’. Hier vindt u antwoord op uw vragen.

Een aanvraag doen
U kunt uw aanvraag voor kwijtschelding digitaal indienen met behulp van uw DigiD. De link hiernaar vindt u op de website van Sabewa onder het kopje ‘Direct regelen’ en verolgens het tweede item ‘Kwijtschelding aanvragen’. Wanneer u geen DigiD heeft of ondersteuning nodig heeft bij het doen van een digitale aanvraag, helpt de formulierenbrigade van Stichting Hulst voor Elkaar u verder. Maak hiervoor een afspraak op tel. 0114-684 700.

Kwijtschelding bij teruggave van zorgkosten
Heeft u een teruggave van zorgkosten ontvangen van de Belastingdienst? En is daardoor uw inkomen te hoog om in aanmerking te komen voor kwijtschelding? Ook dan is het mogelijk om alsnog kwijtschelding te krijgen. Sabewa laat  namelijk de teruggave van zorgkosten  ongemoeid. Neemt u vooral contact op met Sabewa via e-mail (kwijtschelding@sabewazeeland.nl) of op tel. 088-9995800 (kies optie Innen, keuze 2).

U kunt kwijtschelding het beste aanvragen binnen twee maanden na ontvangst van uw belastingaanslag. Als u uw aanslag al heeft betaald, kunt u tot drie maanden na betaling nog kwijtschelding aanvragen.