Lintje voor Sinterklaas

Op zaterdag 13 juni 2020 belde burgemeester Jan-Frans Mulder de heer Alex Eggermont uit Terhole op met een heugelijke mededeling. De burgemeester kon de heer Eggermont vertellen dat aan hem een Koninklijke Onderscheiding was toegekend. In verband met de coronamaatregelen werd de onderscheiding nog niet persoonlijk uitgereikt.

Op 13 juni 2020 stond de vrijwilligersdag van Stichting De Melkkan gepland. Deze ging echter vanwege de coronamaatregelen helaas niet door.

De heer Eggermont is sinds 2015 secretaris van Stichting De Melkkan. Deze stichting ondersteunt inwoners van de gemeente Hulst, die onder de armoedegrens leven, met voeding, kleding, verzorging en speelgoed. Alex Eggermont is bij de stichting een rots in de branding.
Daarnaast was hij in 2017 oprichter van Stichting Schuldhulpmaatje Hulst. Tot op heden is hij vicevoorzitter van deze organisatie. De stichting helpt mensen uit een financieel dal.
Veel mensen kennen Alex Eggermont ook als Sinterklaas van Hulst. Dat is hij al 27 jaar. Sinds 2006 is hij voorzitter van de Stichting Sint Intocht Hulst. De stichting maakt er jaarlijks een geweldig feest van voor de kinderen met een grootse intocht, een Marsepein Dans Festijn en een regionaal Sinterklaasjournaal.
Tenslotte was de heer Eggermont van 1993 tot 2003 secretaris van de lokale politieke partij Progressief Hontenisse.