Lintjesregen in Hulst was serieuze bui

Maar liefst acht Koninklijke Onderscheidingen werden uitgereikt tijdens de Lintjesregen in de gemeente Hulst dit jaar. Burgemeester Jan-Frans Mulder ging op maandag 26 april 2021 dan ook al vroeg op pad. Vanaf passende afstand bracht hij de gelukkigen op de hoogte. Dat deed hij vanaf een kleine vrachtwagen die in de buurt van de woningen van de betreffende personen werd opgesteld.

Wie kregen een Koninklijke Onderscheiding?

1. Henny van Pamelen uit Kloosterzande
Voor zijn inzet voor onder andere Voetbalvereniging Hontenisse en als brandweervrijwilliger.

2. Miek Weemaes – Schelfhout uit Hengstdijk
Voor haar inzet voor onder andere de peuterspeelzaal, het schoolbestuur, het Sint Nicolaascomité, het Midzomerfeest en de dorpsraad in Hengstdijk; en verder voor Popkoor VolLuid, de parochie H. Maria Sterre der Zee en de werkgroep Vastenactie.

3. Gerard Arens uit Terhole
Voor zijn inzet voor onder andere RKHAV in Hulst en de KBO, de begraafplaats en het carnavalsfeest in Terhole.

4. Helmut Celie uit Kapellebrug
Voor zijn inzet voor de scouting in Hulst.

5. Guido Verstraeten uit Hulst
Voor zijn inzet voor onder andere Stichting Het Bosdorp, Stichting De Blaauwe Hoeve, de Regionale Zeeuws-Vlaamse Woningbouwvereniging, KNLTB, Stichting Golf Zeeuws-Vlaanderen, de Orde van den Prince en de Lions Club Oost-Zeeuws-Vlaanderen.

6. Jeanine van Dorsselaer – Weemaes uit Clinge
Voor haar inzet voor onder andere gemeenschapscentrum Malpertuus, Màscura, de organisatie van de Hulster Vestingdagen en de PvdA Hulst.

7. Lilian van Esbroeck – Boënne uit Clinge
Voor haar inzet als mantelzorger en voor onder andere de kerk in Clinge.

8. Ben Picavet uit Sint Jansteen
Voor zijn inzet voor de horeca in Hulst en op regionaal/provinciaal gebied; in het bijzonder ook voor zijn inspanningen voor het Convenant Veilig Uitgaan en de camerabewaking en voor zijn inzet voor het Bezoekersmanagement Hulst.

Zij werden allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, met uitzondering van de heer Ben Picavet. Hij werd benoemd tot Ridder in die Orde.