Negen lintjes tijdens Lintjesregen

Op dinsdag 26 april 2022 – de dag voor Koningsdag - was het Lintjesregen. In de gemeente Hulst was het een serieuze “bui”. Burgemeester Jan-Frans Mulder reikte die dag – namens Zijne Majesteit de Koning – maar liefst negen Koninklijke Onderscheidingen uit. Deze inwoners werden allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Wie kregen een Koninklijke onderscheiding?

1.    Marc Janse uit Vogelwaarde
Voor zijn inzet voor onder andere EHBO-vereniging Sint Martinus, Lotuskring 33 Oost-Zeeuws-Vlaanderen en Feestcomité Vogelwaarde.

2.    Ted van der Zanden uit Kloosterzande
Voor zijn inzet voor onder andere EHBO-vereniging Sint Martinus, Hartstichting, Diabetes Fonds en inzameling zwerfafval.

3.    Frank Boussen uit Sint Jansteen
Voor zijn inzet voor onder andere Feestcomité Terhole, Sinterklaas, Voetbalvereniging STEEN en Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters Zeeuws-Vlaanderen.

4.    Peter Leenknecht uit Hulst
Voor zijn inzet voor onder andere Fanfare Excelsior Terhole en Stichting Vrienden van Stichting 't Huus en als mantelzorger.

5.    Fiel Buijs uit Hulst
Voor zijn inzet voor onder andere Voetbalvereniging Graauw, Parochie H. Maria Sterre der Zee,
Feestcomité Graauw en carnavalsvereniging De Djerken en als mantelzorger.

6.    Emmy de Bot – Verwer uit Sint Jansteen
Voor haar inzet voor onder andere Toneelvereniging Camera van Rhetorica Sint Jan ten Steene, Schuttersvereniging Sint Jan en Basisschool Inghelosenberghe.

7.    Ria Smet – van de Vijver uit Clinge
Voor haar inzet voor onder andere Nederlandse Rode Kruis, Nationale Vereniging De Zonnebloem, EHBO-vereniging Sint Bernardus en Parochiekern H. Henricus.

8.     Daniël de Loos uit Clinge
Voor zijn inzet voor onder andere Clingse Gymnastiekvereniging, Clingse Volleybalvereniging, Parochiekern H. Henricus, EHBO-Vereniging Sint Bernardus, Gemeenschapscentrum Malpertuus en Toneelvereniging ClingClaer.

9.    Jan Rubbens uit Hulst
Voor zijn inzet voor onder andere Parochie H. Willibrordus, Stichting 200 jaar Zeeuws-Vlaanderen, Woonzorgcentrum De Blaauwe Hoeve, RTV Scheldemond en Grenspark Groot Saeftinghe.

Lintje Marc Janse  Lintje Ted van der Zande Lintje Frank Boussen

Lintje Peter Leenknecht  Lintje Fiel Buijs   Emmy de Bot - Verwer