Nieuw: Zeeland Veilig app

Passend bij de website is er nu de Zeeland Veilig app. Met de app krijgt u informatie en adviezen bij dreigingen en incidenten in Zeeland. Ook kunt u een pushmelding ontvangen bij een groot incident in onze omgeving of in een ander zelfgekozen postcodegebied. Bijvoorbeeld als een overstroming dreigt, er een grote brand is met veel rook, een zeer zware storm of bijvoorbeeld grootschalige uitval van stroom. Situaties waarbij u snel wilt weten wat er aan de hand is en wat u kunt doen om uzelf en mensen in uw omgeving in veiligheid te brengen. De Zeeland Veilig app is gratis verkrijgbaar in de Appstore en de Google Playstore.

De app sluit aan op de informatie die op www.ZeelandVeilig.nl staat. Zodra er een dreiging of een wat groter incident is in Zeeland, is dit ook in de app te zien. De app kan ook pushmeldingen (notificaties met geluid) ontvangen, op basis van je locatie en op basis van postcodes. U kunt meerdere postcodes instellen, zodat u bij een incident in een meerdere gebieden een pushmelding kunt ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan uw huisadres, werkadres en adressen van familieleden en vrienden. Als uw telefoon is ingesteld op ‘locatiegegevens aan’, ontvangt u een pushmelding als in uw omgeving een groot incident plaatsvindt. Mits de app op de achtergrond draait.

Zeeland Veilig pushmelding en NL-Alert
Een pushmelding via de Zeeland Veilig app wordt verstuurd bij grotere incidenten, waarbij adviezen worden gegeven aan omwonenden. Bij incidenten met een grote kans op schade voor de gezondheid en veiligheid wordt uiteraard zoals gebruikelijk een NL-Alert verstuurd. De verspreiding van een NL-Alert gaat via de zendmasten van telefoonproviders en wordt door vrijwel alle telefoons in het bedreigde gebied ontvangen. De pushmelding vanuit de Zeeland Veilig app wordt uiteraard alleen door de gebruikers van de app ontvangen.

App op alle telefoons in Zeeland
Altijd als eerste weten dat er een grote brand is in uw omgeving of in de omgeving van uw familie of vrienden? Download dan nu de gratis Zeeland Veilig app en hoor het meteen als er iets mis is. Hoe meer mensen de app op hun telefoon hebben, hoe beter we met z’n allen zijn geïnformeerd!

Zeeland Veilig app