Nieuw bij de Pagadders: Picaro

Het Pagadderleger is versterkt met een nieuwe Pagadder: Picaro, of te wel Pagadderke Pis. Wethouder Diana van Damme – Fassaert onthulde op vrijdag 2 oktober 2020 deze deugniet op zijn nieuwe stekje in het water van de Nieuwe Bierkaai te Hulst.
De nieuwe Pagadder is een knipoog naar het wereldberoemde symbool van de stad Brussel. Onder andere in het Belgische Geraardsbergen en Koksijde staan Mannekes Pis. Zelfs in Japan en Denemarken staan replica’s, maar Hulst heeft wel een hele speciale, Spaanse versie: een Pagadderke Pis.

In 2018 doken ze op in Hulst: de Pagadders. Deze kleine Spaanse soldaatjes leiden sindsdien kleine en grote bezoekers  langs bijzondere plekjes in en om de stad. Ook bij de eigen inwoners zijn de Pagadders heel populair; vooral bij kinderen.

Nieuwe route voor kinderen
Met de komst van de nieuwe pagadder is er ook een nieuwe pagadderroute voor kinderen. Daarbij moeten ze allerlei vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Dat wordt zeker super leuk. Aan het eind van de route mogen de kinderen een eigen Pagaddermunt maken. Begin- en eindpunt van de route is bij het VVV in ’s-Landshuis te Hulst.

Meer informatie
Wilt u weten meer weten over de Pagadders en hun avonturen in de vestingstad? Kijk dan op www.pagaddersinhulst.nl.