Nieuw boek over schelde van Richard Bleijenbergh

Dinsdag 16 maart 2021 overhandigde burgemeester Jan-Frans Mulder het eerste gedrukte exemplaar van het boek “Van Saeftinghe tot Nieuw Namen. Verhalen van Richard Bleijenberg” aan de heer Bleijenberg zelf. De burgemeester is altijd zeer betrokken geweest bij het werk dat Richard Bleijenberg met veel passie verzette, zoals zijn bijdrage aan de groeve in Nieuw Namen.

Richard Bleijenberg (1936) zit vol wijsheden en kennis over de Schelde, Saeftinghe en zijn woonomgeving: Nieuw Namen. Al in zijn vroege jeugd trokken de Schelde en het Verdronken Land hem aan. In meerdere verhalen, opgeschreven door Sonja Barentsen, vertelt hij alles over de hem zo vertrouwde omgeving, de Schelde, het landschap en hoe er vroeger werd geleefd.

Provincie Zeeland heeft het boekje ontwikkeld voor het project Grenspark Groot Saeftinghe. De Provincie werkt samen met haar Vlaamse en Nederlandse partners aan de realisatie van Grenspark Groot Saeftinghe. Hier komen landbouw, natuur en haven in harmonie bij elkaar. Bijzonder aan dit project is dat de streekholders meedoen en meebouwen aan de ontwikkeling van deze grensoverschrijdende regio.

Meer informatie over Grenspark Groot Saeftinghe is te vinden op www.grenspark-groot-saeftinghe.eu. Wilt u een exemplaar van het boek ontvangen? Stuur dan een bericht naar grenspark.grootsaeftinghe@zeeland.nl.