Nieuw museum

Op zaterdag 11 juni 2022 is het open dag in het nieuwe Museum Hulst. Iedereen kan die dag een kijkje komen nemen van 10.00 tot 17.00 uur. Voor iedere bezoeker is er die dag een drankje. In de museumtuin is er muziek.

Het nieuwe museum is een mix van oud en nieuw; van moderne techniek en traditioneel exposeren. Er zijn interactieve schermen, film en geluid. Het is echt een museum van deze tijd. U vindt het in ’s Landshuis aan de Steenstraat 37 in Hulst. De officiële opening is op 10 juni 2022.

Voor iedereen
Het nieuwe museum is gemaakt voor iedereen. Voor geschiedenisfanaten, voor toevallige passanten, voor ouderen en jongeren en kinderen. Het museum is toegankelijk voor iedereen. Bezoekers kunnen met een audiogids door het museum. Die is in drie talen beschikbaar en er is een speciale versie voor kinderen. Ook speciaal voor kinderen is de zitkuil over Reynaert de Vos. Verder zijn er levensechte burgers in klederdracht die vertellen over het leven in de 17e en 18e eeuw. En natuurlijk is de 17e eeuwse houten gevangenis bewaard gebleven. Daar krijgt u nu het gevoel – onder andere door middel van geluid – of u er in de tijd van toen bij bent.

Publiekstrekkers
Twee schilderijen die tot voorkort in het stadhuis hingen, verhuisden naar ’s Landshuis. Dat zijn het schilderij “Gezicht op Hulst” van Cornelis De Vos uit 1628 én “Mozes en de Wetstafelen” van Jacob Jordaens uit 1663. De twee grote, historische schilderen worden zonder twijfel publiekstrekkers in het nieuwe museum. Bijzonder is dat het schilderij van Jacob Jordaens nu – na zeventig jaar – weer terughangt op haar oude plaats. Het hangt zoals het altijd hing op de schouw in de grote zaal.

Openingstijden
Het nieuwe museum is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur – op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Kaartverkoop tot 16.00 uur. In de periode van november tot en met maart is het museum op maandag en dinsdag gesloten.
Toegang kost 5 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen van 6 t/m 17 jaar.
Kinderen t/m 5 jaar gratis.

Aan alle inwoners en bezoekers van Hulst: Wees welkom in het nieuwe Museum Hulst!