Nieuwe ICT-infrastructuur voor gemeente Hulst

De gemeente Hulst gaat in 2020 beschikken over een nieuwe ICT-infrastructuur. Wethouder Adri Totté tekende daarvoor op vrijdag 20 december 2019 een overeenkomst met het bedrijf Provide Managed Services.

De huidige ICT-infrastructuur van de gemeente Hulst is ondertussen ruim zes jaar oud en is aan vervanging toe. Tot nu toe beheerde de gemeente haar ICT-infrastructuur zelf. Daarin komt nu verandering. Dit gaat nu extern gebeuren door Provide Managed Services. Hier ging een Europese aanbesteding aan vooraf. Het gaat om een overeenkomst van vijf jaar. De waarde hiervan bedraagt zo’n twee miljoen euro.

De ICT-infrastructuur omvat alle technische componenten in het netwerk zoals servers, storage, switches, verbindingen, het technisch beheer tot het technisch applicatiebeheer.

Door het beheer van de ICT-infrastructuur uit te besteden wil de gemeente Hulst kwetsbaarheid verminderen, beschikbaarheid garanderen,  meer flexibiliteit creëren, reële & voorspelbare kosten in relatie tot het gebruik bewerkstelligen, meer grip op wijzigingen krijgen en beschikken over de meest actuele stand van techniek.

De overgang van het huidige systeem naar het nieuwe systeem gaat in stappen. De daadwerkelijke overgang vindt plaats in het weekend van 15 en 16 februari 2020. Dan schakelt de gemeente Hulst over van de eigen ICT-infrastructuur naar de nieuwe ICT-infrastructuur in het datacenter van Provide Managed Services. Het streven is om de overgang in juni 2020 volledig af te ronden.