Nieuwe energiezuinige lichtmasten in Clinge

De komende maanden verschijnen 71 volledig nieuwe lichtmasten in Clinge. Daarnaast krijgen 71 andere lichtmasten een nieuw bovenstuk met nieuwe lampen. Allemaal zijn ze voorzien van energiezuinige ledverlichting.

De huidige lichtmasten zijn verouderd en aan vervanging toe. Het gaat om de lichtmasten in onder andere de Beukelzstraat, De Ruyterlaan, Ferdinand Bolstraat, Frans Halsstraat, Kennedylaan, Malpertuuslaan, Rembrandtstraat en Ruysdaelstraat.
De vernieuwde lichtmasten blijven allemaal de hele nacht branden, dat kan omdat de masten heel erg energiezuinig zijn. Wel wordt het licht tijdens de nachturen gedimd.

De werken starten op maandag 19 april 2021. Er wordt gewerkt in verschillende fasen. In het najaar is de hele klus klaar.

Tijdens de werkzaamheden is er mogelijk enige hinder. Doch het is niet nodig om de straat af te sluiten voor het verkeer. Wel is er in bepaalde straten mogelijk tijdelijk een korte stroomonderbreking tijdens de werken. Als dit aan de orde is, informeert DNWG de omwonenden.