Nieuwe infoborden voor bolwerken

Alle bolwerken van de Hulster vesting hebben een nieuw informatiebord. Burgemeester Jan-Frans Mulder en wethouder Denis Steijaert (toerisme) onthulden de borden gezamenlijk.

Borden met een verhaal
Op de borden staat naast de naam van het bolwerk ook een historische foto en korte informatie over het bolwerk. Ook is er een QR-code. Als u die scant, krijgt u een filmpje te zien. Daarin vertelt burgemeester Jan-Frans Mulder een verhaal over de Hulster vesting.

Negen bolwerken
De vesting Hulst telt in totaal negen bolwerken. Die liggen verdeeld over de 3,5 km lange stadswallen. Deze werden aangelegd tijdens de Tachtigjarige Oorlog. De negen bolwerken zijn: Princebolwerk, Solmsbolwerk, Oude Molenbolwerk, Doelenbolwerk, Galgebolwerk, Molenbolwerk, Brederodebolwerk, Nassaubolwerk en Oranjebolwerk.