Nieuwe pannakooi bij de Moerschansschool in Hulst

Bij de Moerschansschool in Hulst is op 20 mei 2021 een pannakooi in gebruik genomen. Wethouder Diana van Damme-Fassaert was daarbij aanwezig om de officiële opening te verzorgen.

Leefbaarheid is namelijk belangrijk voor het gemeentebestuur van Hulst. Daarom stelde zij een bedrag van 150.000 euro beschikbaar om projecten mogelijk te maken. De zogenaamde Bottom-up projecten moeten bijdragen aan de leefbaarheid in dorpen en wijken.

In het najaar van 2019 gaf de gemeente Hulst iedereen de mogelijkheid om een idee voor zijn/haar dorp of wijk naar voren te schuiven.

Opening pannakooi
Een pannakooi is een afgeschermd veld waarin gevoetbald kan worden. De pannakooi is een onderdeel van het project dat de Moerschansschool uit Hulst heeft aangeleverd voor het Bottom-up project. De Moerschans stelt hiermee het schoolplein na schooltijd open tot 20.00 uur. Dit is gedaan omdat de kinderen uit de buurt dan een veilige speelomgeving hebben. Naast het plaatsen van de pannakooi zijn er ook camera’s geplaatst op het terrein. Dit is gedaan om het schoolplein veiliger te maken.

De opening was een feestelijke bedoeling. Wethouder van Damme-Fassaert mocht samen met twee leerlingen over de rode loper. Vervolgens knipten ze samen de linten door om zo de kooi officieel te openen. Natuurlijk moest er direct worden gevoetbald. De wethouder werd uitgedaagd voor een potje pannavoetbal en liet zich niet kennen!