Nieuwe uitvoerder leerlingenvervoer

Citax Tiel BV is bereid gevonden om het leerlingenvervoer voor de regio Zeeuws-Vlaanderen te verzorgen, nu TCR failliet is verklaard. Citax voert ook al het Wmo-vervoer in Zeeuws-Vlaanderen uit. Citax neemt na de voorjaarvakantie tot aan de zomervakantie 2020 de ritten over.

De afgelopen twee weken is er - in goed overleg met TCR en de curatoren - alles aan gedaan om de leerlingen te kunnen blijven vervoeren. Na de voorjaarsvakantie is er nu dus een structurele oplossing.

Het Samenwerkingsverband Collectief Vervoer Zeeuws-Vlaanderen - en met hen de Zeeuws-Vlaamse gemeentebesturen - zijn opgelucht dat Citax Tiel BV bereid is gevonden om het leerlingenvervoer in Zeeuws-Vlaanderen tot aan de zomervakantie 2020 uit te voeren. Citax verzorgt momenteel naar volle tevredenheid ook het Wmo-vervoer voor de Zeeuws-Vlaamse gemeenten. Er wordt - samen met Citax - alles aan gedaan om het vervoer na de voorjaarsvakantie zo goed mogelijk doorgang te laten vinden. Daarbij wordt zoveel mogelijk rekening met de kwetsbare leerlingen en hun specifieke situatie gehouden.
Ouders zijn reeds per sms geïnformeerd en krijgen deze week een mail met meer informatie. Scholen en behandelcentra worden ook geïnformeerd.

In de tussentijd wordt er een aanbestedingsprocedure voor het leerlingenvervoer na de zomervakantie 2020 opgestart. Deze aanbestedingsprocedure stond reeds gepland, want het contract met TCR liep deze zomer af.