Onderhoudswerkzaamheden aan drinkwaterleiding

Op woensdag 8 december 2021 start DNWG samen met Evides Waterbedrijf met onderhoudswerkzaamheden aan de drinkwaterleiding in de gemeente Hulst.

Werkzaamheden
Om de betrouwbaarheid van het drinkwater te blijven waarborgen, wordt onder hoge snelheid de drinkwaterleidingen gespoeld. Ook wel spuien genoemd.

Planning
De werkzaamheden zijn opgedeeld in twee gedeelten. Vanaf woensdag 8 december 2021 worden de drinkwaterleidingen van de kernen Heikant, Sint Jansteen en Hulst gespoeld. Deze werkzaamheden worden medio januari 2022 afgerond.
Vanaf vrijdag 15 januari zijn de kernen Terhole, Kloosterzande, Vogelwaarde, Kuitaart, Lamswaarde, Walsoorden, Ossenisse, Nieuw Namen, Graauw en Hengstdijk aan de beurt. Wanneer Deze werkzaamheden worden afgerond is nog niet bekend.

Gevolgen werkzaamheden
Als gevolg van de werkzaamheden aan de drinkwaterleidingen is er kans op bruin water. Een tip is om de kraan dan wat langer te laten doorlopen. Bruin water is niet schadelijk voor de gezondheid. Het is gewoon te drinken. Meer informatie hierover leest u hier: www.dnwg.nl/bruinwater

Vragen?
Heeft u nog vragen? Neemt u dan telefonisch contact op met DNWG op tel. (0113) 74 11 00.