Ondersteuning voor ondernemers verlengd

De vooruitzichten op verdere versoepelingen zijn goed. Het coronavirus lijkt op zijn retour. Toch kunt u als ondernemer nog last hebben van de corona-crisis. Het kabinet heeft besloten deze groep ondernemers ook in de laatste fase van de crisis te ondersteunen. Daarom is besloten de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (TOZO) nog eenmaal te verlengen met drie maanden. Binnenkort kunt u TOZO 5 aanvragen via het digitale loket op www.gemeentehulst.nl. We berichten daarover zodra meer bekend is.

Actie
Het zou kunnen dat de wereld ná corona er wat anders uitziet voor u of uw onderneming, dan vóór corona. Veel ondernemers zijn actief en creatief te werk gegaan om de onderneming draaiende te houden. Voor een aantal van u was dit misschien minder makkelijk. Weet dat u er niet alleen voor staat!
Vanuit de provincie wordt Dockwize bekostigd om met ondernemers mee te denken. Deze ondersteuning is over het algemeen gratis. Een team van experts geven u in korte tijd inzicht in uw huidige situatie, financiële mogelijkheden, geven concrete handvatten en ideeën om (verdere) schade te beperken en bouwen samen met u aan een positieve toekomst door middel van een concreet actieplan. Kijk voor meer informatie op www.dockwize.nl/programmas/sos-dockwize of stuur meteen een mail naar sos@dockwize.nl.

TONK loopt langer door
Ondanks de versoepelingen ziet de wereld er nog niet voor iedereen rooskleurig uit. Het kabinet heeft de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) in het leven geroepen. In eerste instantie tot 1 juli 2021. Dit is nu verlengd tot 1 oktober 2021. We wachten nog op nadere uitwerking voor ons als gemeente. Ook hierover berichten we zodra er meer bekend is.