Oorlogsgravenstichting dankt consul gemeente Hulst

Als dank voor zijn werk als consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Hulst ontving de heer Guido Totté op vrijdag 19 december 2019 een zilveren erespeld uit handen van Arie Harrewijn, Inspecteur van de Oorlogsgravenstichting. De heer Totté nam deze dag tijdens een bijeenkomst in het Hulster stadhuis afscheid van de gemeente Hulst. Hij was ruim 40 jaar werkzaam voor de gemeente Hulst.
De heer Totté was 16 jaar consul. In deze rol was hij de lokale  vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Hulst. In de gemeente Hulst liggen vier Nederlandse oorlogsslachtoffers en drie geallieerde oorlogsslachtoffers begraven. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven.

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen zij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.