Openbaar invalidentoilet Grote Markt

Een openbaar invalidentoilet in de Hulster binnenstad was hoog nodig, aldus het college van burgemeester en wethouders van Hulst. Daarmee gaven zij gehoor aan het pleidooi van het Platform Drempelvrij Hulst en de voormalige Wmo-raad Hulst. Het toilet wordt op vrijdag 3 mei 2019 officieel geopend.

Het toilet is te vinden op de Grote Markt te Hulst, rechts naast de gemeentewinkel. Het is een zelfreinigend openbaar toilet. Het toilet is enkel bedoeld voor mindervaliden. Toegang wordt geregeld met een zogenaamde Eurosleutel. Zij die niet beschikken over een Eurosleutel, kunnen deze afhalen bij een zestal horecaondernemers gevestigd rondom de Grote Markt. Dit zijn: De Korenbeurs, ’t Raedthuys, ’t Anker, Boozz, Casino Admiral en Messagie.
De bovengenoemde zes ondernemers hebben met de gemeente Hulst een overeenkomst gesloten. Daarin is vastgelegd dat zij de komende jaren gezamenlijk het dagelijks onderhoud van het openbaar invalidentoilet voor hun rekening nemen.

Opening
Voordat de officiële opening plaatsvindt, is er op vrijdag 3 mei 2019 een korte bijeenkomst in het Hulster stadhuis. Deze begint om 15.00 uur. Na een woord van welkom door wethouder René Ruissen, geeft het Platform Drempelvrij Hulst een toelichting op de toegankelijkheid in Hulst. Daarna reikt wethouder Ruissen op de Grote Markt de Eurosleutels uit aan de genoemde horecaondernemers, waarna de opening volgt.
Aansluitend gaat het gezelschap naar Captains Coffee aan de Vismarkt te Hulst. Dit bedrijf heeft toegankelijkheid hoog in het vaandel staan en krijgt daarvoor van het Platform Drempelvrij Hulst een pluim.
Het Platform Drempelvrij Hulst presenteert deze middag ook nog een folder. Deze is bedoeld voor ondernemers en biedt allerlei informatie over toegankelijkheid. De folder wordt vervolgens breed verspreid onder ondernemers in de gemeente Hulst.

Eurosleutel
Deze kan aan mindervalide personen én aan ouderen van 70+ op aanvraag worden verstrekt (als men voldoet aan de voorwaarden).
Meer informatie: www.eurosleutel.nl/eurosleutel-bestellen.html