Openbaar invalidentoilet op Grote Markt

Een openbaar invalidentoilet in de Hulster binnenstad was hoog nodig, aldus het college van burgemeester en wethouders van Hulst. Daarmee gaven zij gehoor aan het pleidooi van het Platform Drempelvrij Hulst en de voormalige Wmo-raad Hulst. Het toilet werd op vrijdag 3 mei 2019 officieel geopend.
 
Het toilet is te vinden op de Grote Markt te Hulst, rechts naast de gemeentewinkel. Het is een zelfreinigend openbaar toilet. Het toilet is enkel bedoeld voor mindervaliden. Toegang wordt geregeld met een zogenaamde Eurosleutel. Zij die niet beschikken over een Eurosleutel, kunnen deze afhalen bij een zestal horecaondernemers gevestigd rondom de Grote Markt. Dit zijn: De Korenbeurs, ’t Raedthuys, ’t Anker, Boozz, Casino Admiral en Messagie. Wethouder Ruissen reikte op 3 mei op de Grote Markt de Eurosleutels uit aan de genoemde horecaondernemers, waarna de officiële opening volgde.

Eurosleutel
Deze kan aan mindervalide personen én aan ouderen van 70+ op aanvraag worden verstrekt (als men voldoet aan de voorwaarden).
Meer informatie: www.eurosleutel.nl/eurosleutel-bestellen.html