Nieuwe babbeltruc: 'Controle op verplichte rookmelders'

Je bent vanaf 1 juli verplicht om rookmelders in je woning te hebben en die wetswijziging is ook bij oplichters niet onopgemerkt gebleven.

Er blijken criminelen actief die zogenaamd komen controleren of je een rookmelder hebt, om zich zo naar binnen te praten en vervolgens op zoek te gaan naar buit.

Gemeente Hulst waarschuwt in samenwerking met de politie voor de babbeltruc. 'Om geloofwaardig over te komen, gebruiken ze een zelfgemaakte identiteitskaart.'
Er wordt momenteel niet gecontroleerd op enkel rookmelders in woningen door de Gemeente  Hulst of andere organisatie.  Belt er iemand aan met dit verhaal  moet er dus een alarmbelletje afgaan als er iemand voor je deur staat met een dergelijk verhaal en beweert van de gemeente, brandweer of politie te zijn.
In zo'n situatie kun je het beste de deur dichtdoen en even bellen met de instantie waar de aanbeller voor meent te werken.
Bel altijd de Politie 0900-8844 of ga naar deze website
Laat in ieder geval niet zomaar iemand je huis binnen.

Huurwoningen
Het zou overigens wel kunnen dat de woningbouwvereniging of de verhuurder langskomt om bijvoorbeeld de rookmelders te controleren en eventueel extra te installeren, vertrouw u het niet bel dan de woningbouwvereniging/verhuurder voor u de politie belt.

Hang rookmelders op
Rook is de belangrijkste doodsoorzaak bij een woningbrand. Bij het inademen van rook krijgt je lichaam te weinig zuurstof, met vaak ernstige gevolgen. En als je slaapt, ruik je niets. Hang daarom goed werkende rookmelders op. Rookmelders geven een luid signaal af als rook in huis ontstaat. Goed werkende rookmelders redden levens!
Voor meer informatie verwijzen we naar deze website.