Pagadders trekken zich terug

Op 4 november 2018 werden de Pagadders warm onthaald in Hulst. De Hulstenaren sloten de kleine Spaanse soldaatjes onmiddellijk in hun hart. Dat bleek uit de vele enthousiaste reacties. Helaas was een en ander buiten een aantal onverlaten gerekend. Vandalen takelden ondertussen een zestal Pagadders toe. Daarom hebben de Pagadders zich nu voorlopig teruggetrokken en beraden zich op een versterkte terugkomst.

Wanneer het leger wordt terug verwacht, is nog niet bekend. Curioso – de Pagadder die hoog op de Keldermanspoort zit – houdt ondertussen de boel in de gaten.

Wie zijn die Pagadders?
De Pagadders zijn Spaanse soldaatjes, met elk een eigen karakter. De dertien beeldjes hebben elk hun eigen bijzondere locaties in en rondom de stad. Elke Pagadder vertelt een stukje van de bijzondere historie van Hulst. De Pagadders richten zich met name op kinderen. Er is een wandelroute die leidt langs alle Pagadders.

Het totaalproject Versterk de Vesting wordt mogelijk gemaakt met een subsidie uit het Europese POP/LEADER programma en door de provincie Zeeland.