Pagadders duiken weer op in Hulst

De Pagadders komen weer tevoorschijn in Hulst! Stuk voor stuk zullen ze de komende week weer opduiken op en in de Hulster vesting.

Toen de Pagadders begin november 2018 hun intrede deden in Hulst, werden ze warm onthaald. De Hulsternaren sloten de kleine Spaanse soldaatjes onmiddellijk in hun hart. Dat bleek uit de vele enthousiaste reacties. Het was dan ook ontzettend jammer dat – kort na de onthulling – een aantal beeldjes werden vernield door vandalen. De Pagadders trokken zich toen voorlopig terug en beraadden zich op een versterkte terugkomst. Enkel Curioso – gezeten bovenop de Keldermanspoort – bleef achter. Hij hield ondertussen de boel in de gaten.

Ondertussen zijn de nodige reparaties gedaan en zijn verstrekte versies gemaakt. Ze worden nu herplaatst. Een aantal krijgen een iets andere plaats. Vanaf volgende week is het Pagadderleger weer op sterkte. Iedereen kan dan weer genieten van de vrolijke Spaanse figuurtjes. Ook kan de Pagadderroute weer worden gelopen.

Wie zijn die Pagadders?
De Pagadders zijn Spaanse soldaatjes, met elk een eigen karakter. De dertien beeldjes hebben elk hun eigen bijzondere locaties in en rondom de stad. Elke Pagadder vertelt een stukje van de bijzondere historie van Hulst. De Pagadders richten zich met name op kinderen. Er is een wandelroute die leidt langs alle Pagadders.

De Pagadders maken onderdeel uit van het totaalproject Versterk de Vesting, waar ook de speel- en ontmoetingsplaats De Vindplaats, de Klapbank en de iconische letters #Inulst onderdeel van uitmaken. Het project wordt mogelijk gemaakt met een subsidie uit het Europese POP/LEADER programma en door de provincie Zeeland.

Kijk voor meer informatie op www.pagaddersinhulst.nl.