Positieve dynamiek in Den Dullaert

Den Dullaert zit in goed vaarwater. Er heerst een positieve atmosfeer en bezoekers komen er weer graag. Ze zijn blij en tevreden. Dat stemt wethouder Adri Totté tot een contente mens. “Den Dullaert is van oudsher het hart van de Dullaertwijk én het toneel voor cultuur en recreatie in Hulst. Het is goed te zien dat we goed op weg zijn om dat weer te bereiken; en wel op een eigentijdse manier. Super, vind ik dat!”.

Overgang
In mei 2018 nam de gemeente Hulst de roerende en de onroerende zaken van Stichting Den Dullaert in eigendom over. Het gebouw voldeed toen niet aan de brandveiligheidsvoorschriften. Daarom werden alle huurders tijdelijk op andere plaatsen ondergebracht. Daarna volgende een klein jaar waarin het gebouw werd aangepast aan de regelgeving en de eisen van deze tijd. Ook verscheen er een nieuwe keuken.
Het stichtingsbestuur bestaat sinds de overname uit drie medewerkers van de gemeente Hulst. Bedoeling is dat het bestuur op termijn weer wordt gevormd door andere, nieuwe bestuursleden.

Op 1 januari 2020 kreeg Den Dullaert een nieuwe zakelijk leider, de heer Denny McTaggert. Hij heeft de taak om de organisatie in Den Dullaert soepel te laten verlopen. Het streven is om weer zoveel mogelijk activiteiten te organiseren in Den Dullaert; en vooral ook nieuwe activiteiten. Belangrijk is dat het ook weer een sociale ontmoetingsplaats voor mensen uit de buurt wordt; met kranten op de leestafel en sociale maaltijden in het horecagedeelte. Iedereen is welkom voor een bakje koffie of om een spelletje te spelen of een boek te lezen.

Activiteiten & ambiance
Alle “oude” gebruikers zijn na de heropening teruggekeerd in Den Dullaert. Er zijn ook nieuwe gebruikers, zoals Omroep Hulst, Hulst voor Elkaar en De Camere van Rhetorica De Transfiguratie. Ook zijn er nieuwe evenementen. Deels evenementen van weleer, maar dan in een nieuw jasje, zoals het limonadebal tijdens het carnavalsweekend. Deels ook helemaal nieuwe activiteiten, zoals Heel Hulst bakt, Themakoken en de Vestrockquiz.
Den Dullaert leent zich nu ook prima voor vergaderingen, bijeenkomsten en symposiums. De faciliteiten in de theaterzaal zijn uitgebreid. Daardoor komen activiteiten als bijvoorbeeld de Buutreedners en van stichting Hulst Cultureel beter tot hun recht.
De deur van Den Dullaert staat altijd open voor organisatoren van evenementen! En natuurlijk ook voor jongeren, want sinds juni 2019 is ook Jongerencentrum Komma te vinden in Den Dullaert.

Mooie toekomst
Naast de facelift van het gebouw, wordt nu de entree onder handen genomen. Het plein voor de ingang wordt vernieuwd en er komt een terras. Hierdoor kan de buurtfunctie van Den Dullaert nog beter vorm krijgen. Daarbij en bij vele andere activiteiten in Den Dullaert is de inzet en hulp van vrijwilligers heel belangrijk. Er zijn al aardig wat vrijwilligers, maar de stichting kan er zeker nog wat extra gebruiken. Interesse? Neem contact op met de beheerder Denny Mc Taggart via info@dendullaert.nl.

Het Hulster gemeentebestuur heeft er - samen met het bestuur van Stichting Den Dullaert - alle vertrouwen in dat Den Dullaert de komende jaren terug uitgroeit tot wat het was: een bruisend hart van de Dullaertwijk én het toneel voor cultuur en recreatie in Hulst.

Rommelmarkt  Den Dullaert Hulst