Remwegdemonstraties voor basisscholen in gemeente Hulst

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland en Veilig Verkeer Nederland organiseren ook dit jaar weer de remwegdemonstratie voor basisscholen. Het aanbod is gedaan aan basisscholen die het Zeeuws Verkeersveiligheid Label hebben of dat aan het halen zijn.  In gemeente Hulst hebben vijf scholen zich opgegeven voor deelname. De demonstraties vinden plaats op 6 juli aanstaande.

Remwegdemonstratie
Tijdens deze remwegdemonstratie laat een instructeur zien hoe lang de remweg van een auto is bij een snelheid van 30 km/uur, en daarna bij 50 km/uur. Door de remwegdemonstratie leren studenten beter inschatten wanneer ze veilig kunnen oversteken en wanneer niet. Ook wordt duidelijk dat een aanrijding met lage snelheid al grote gevolgen kan hebben.

Wegafsluitingen
Door deze demonstraties zijn er dinsdag 6 juli verschillende wegafsluitingen.

De Willem de Zwijgerlaan in Hulst is gestremd voor doorgaand verkeer van 13.00 tot 13.55 uur. Vanaf de kruising met de Frederik Hendriklaan tot de kruising met de Churchillweg wordt het hele weggedeelte afgezet met dranghekken.

De Jos Everaardstraat in Sint Jansteen is gestremd voor doorgaand verkeer van 14.00 tot 14.55 uur. Vanaf de kruising met de Prins Hendrikstraat tot de kruising met de Sint Antoniusdreef wordt het hele weggedeelte afgezet met dranghekken.

De Kievitstraat in Hengstdijk is gestremd voor doorgaand verkeer van 08.20 tot 09.15 uur. Vanaf de kruising met de Meerkoetstraat tot en met huisnummer 9 in de Kievietstraat wordt het hele weggedeelte afgezet met dranghekken.

De Pastoor Knipscheerstraat in Lamswaarde is gestremd voor doorgaand verkeer van 11.20 tot 12.15 uur. Vanaf huisnummer 1 (kruising Pastoor Knipscheerstraat/Pastoor Willemsstraat) tot huisnummer 16 wordt het hele weggedeelte afgezet met dranghekken.

Tot slot is het Churchillhof in Kloosterzande gestremd voor doorgaand verkeer van 09.15 tot 11.20 uur. Vanaf huisnummer 13 tot huisnummer 39 wordt het hele weggedeelte afgezet met dranghekken.

Na de demonstraties heft de organisatie de wegafsluitingen direct weer op.