Rijksoverheid breidt steunpakket economie uit

Het kabinet breidt het steunpakket voor banen en economie fors uit. Het vaccineren is gestart en dat zorgt voor perspectief. Tegelijkertijd is de realiteit dat dit een loodzware periode is voor ondernemers. Op de website van de rijksoverheid vindt u uitgebreidere informatie van de wijzigingen.
De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (TOZO). Het kabinet heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd in het proces en de voorwaarden:

Aanvragen met 1 maand terugwerkende kracht
In de derde verlenging van de TOZO kon de ondernemer TOZO aanvragen voor de lopende maand en de daaropvolgende maanden, maar niet met terugwerkende kracht. Dit verandert. Vanaf nu kunt u TOZO aanvragen vanaf de voorafgaande maand. Dus op 1 februari 2021 kan een ondernemer TOZO aanvragen vanaf 1 januari 2021. Op 1 maart 2021 kan de TOZO vanaf 1 februari 2021 worden aangevraagd.

Geen vermogenstoets per 1 april
Per 1 april 2021 gaat de vierde TOZO in. In deze vierde verlenging zou sprake zijn van een vermogenstoets. Het kabinet ziet echter af van de invoering daarvan. Wel zal ook bij TOZO 4 een aanvraag met terugwerkende kracht gelden. Op 1 mei 2021 kan een ondernemer dus TOZO aanvragen vanaf 1 april 2021. Het is niet mogelijk om vanuit TOZO 4 nog aanvragen te doen voor TOZO 3 (in de maanden januari tot en met maart 2021).

Uitbreiding steun economie