Rioolrenovatie in Ossenisse eerder uitgevoerd

In Ossenisse wordt de riolering in de Kipstraat en Dorpstraat gerenoveerd. De werken worden twee weken eerder dan eerst gepland uitgevoerd. Vanaf maandag 11 januari tot en met vrijdag 15 januari 2021 staat het werk te gebeuren.

De rioolrenovatie wordt uitgevoerd met de zogenaamde kousmethode. Daarbij wordt aan de binnenkant van het riool een kunststofkous aangebracht. Die wordt vervolgens uitgehard met stoom. Hierdoor ontstaat een volledig vernieuwde rioolleiding.

Wegafsluiting
Deze rioolrenovatie vindt plaats in de Kipstraat en Dorpstraat. In verband met deze werkzaamheden worden beide straten in de week van 11 tot en met 15 januari 2021 afgesloten voor het doorgaande verkeer. Op dinsdag 12 januari en woensdag 13 januari 2021 zijn ook de woningen aan het Molenpad te Ossenisse niet bereikbaar.

Voordat de rioolrenovaties plaatsvinden, zijn er ter plaatse voorbereidende werkzaamheden. Deze werkzaamheden vinden in de periode tot en met vrijdag 8 januari 2021 plaats. Hiervoor zijn geen wegafsluitingen nodig.

De verdere overlast van de werkzaamheden is minimaal. Wel kan er een lichte styreen geur ontstaan.