Rioolwerk in Kloosterzande gaat verder

In Kloosterzande vervangen we een groot deel van de riolering. Deze werkzaamheden worden in drie fasen uitgevoerd. De eerste fase is afgerond. Op maandag 13 september 2021 start de aannemer met de tweede fase.

Welke straten?
De volgende straten wordt de komende maanden vervangen: Margrietstraat, Tulpstraat, John F. Kennedysingel (gedeeltelijk), Kerklaan, Anthoniusstraat, Pastoor Versterplein en de tweede helft van het Marijkeplein.

Nieuwe riolering en nieuwe bestrating
Er worden een regenwaterriool en een vuilwaterriool aangelegd. Bedoeling is om zoveel als mogelijk het water van wegen, trottoirs en daken in het regenwaterriool terecht te laten komen. De inrichting van de straten blijft in de meeste straten nagenoeg hetzelfde. Wel worden de straten voorzien van nieuwe bestratingsmaterialen.

Planning
Eind augustus 2021 voert de aannemer alvast materialen aan. Die komen – samen met de bouwkeet - op het Marijkeplein.
In de week van 6 september 2021 ontkoppelt de aannemer reeds de nodige regenwaterafvoeren. Hierover zijn met de betreffende bewoners al afspraken gemaakt.
De rioolwerken starten op woensdag 15 september 2021. De aannemer begint in de Margrietstraat aan de zijde van het Marijkeplein. Van daaruit verschuift het werk richting Tulpstraat. Daarna volgt het Marijkeplein (even zijde).
Als alles gaat volgens planning is het werk in de Margrietstraat en het Marijkeplein eind oktober 2021 klaar. De riolering is dan vervangen en de straat is voorzien van nieuwe bestrating. De parking op het Marijkeplein wordt later gedaan.

Wegafsluitingen
Vanaf woensdag 15 september 2021 is de Margrietstraat en het Marijkeplein - rijbaan aan de zijde met even huisnummers – afgesloten voor het verkeer.
De parking op het Marijkeplein kan wel worden gebruiken.