Rioolwerk in Kloosterzande - stand van zaken

    

In Kloosterzande vervangen we een groot deel van de riolering. Midden september 2021 startte de aannemer met de tweede fase van deze werken.

Welke straten?
De volgende straten wordt de komende maanden vervangen: Tulpstraat, John F. Kennedysingel (gedeeltelijk), Kerklaan, Antoniusstraat en Pastoor Versterplein.
Margrietstraat en Marijkeplein zijn inmiddels nagenoeg afgerond.

Stand van zaken rioolwerk
Op dit moment werkt de aannemer aan de riolering in de John F. Kennedysingel. De riolering is daar nu klaar tot aan huisnummer 58. Na de kerstvakantie – op maandag 10 januari 2022 – gaat de aannemer verder met het rioolwerk tot aan de kruising Pastoor Smuldersstraat / Groenendijk. Dat duurt naar verwachting tot eind januari 2022. Daarbij wordt ook het eerste stukje van de Eisenhouwersingel meegenomen.
Later komt dan de kruising met de Groenendijk aan de beurt. Ook op het Pastoor Versterplein, Antoniusstraat en in de Kerklaan wordt de riolering nog vernieuwd.

Stand van zaken bestratingswerk
Het Marijkeplein en de Margrietstraatstraat zijn klaar en open voor verkeer. De Tulpstraat is klaar tot aan de Crocusstraat. Op maandag 10 januari 2022 gaat de aannemer verder op de kruising Crocusstraat / Tulpstraat. Het werk verschuift dan richting John F. Kennedysingel; en vervolgens richting Pastoor Smuldersstraat.

Wegafsluitingen
Momenteel is de Tulpstraat afgesloten voor het doorgaande verkeer. Bestemmingsverkeer is over de puinverharding mogelijk.
De John F. Kennedysingel is ook afgesloten voor het verkeer. Vanaf maandag 10 januari 2022 is ook de Pastoor Smuldersstraat afgesloten voor het verkeer. Het betreft het deel tussen de John F. Kennedysingel en de Groenendijk.
Weggedeelten waar de riolering is vervangen, krijgen een tijdelijke puinverharding. Plaatselijk verkeer kan daarover terecht totdat de bestrating wordt aangebracht.