Rioolwerk van start in binnenstad Hulst

Diverse straten in het noordoostelijk deel van de binnenstad krijgen een nieuwe riolering. Na de rioolwerken worden de straten opnieuw ingericht. Het gaat om de Lange Nieuwstraat, Houtmarkt, Kleine Bagijnestraat, Schuttershof, Kreupelstraat, Tuinstraat en Bagijnesteeg. Het werk start op maandag 30 augustus 2021. Het hele project duurt naar verwachting tot midden april 2022. Dat gaat in verschillende fasen. Zo beperken we de overlast.

Eerste fase
Als eerste gaat de aannemer aan de slag in het Schuttershof, de Graauwse Poort en de Bagijnesteeg. Daar vervangt de aannemer de oude riolering door een nieuwe riolering. Die nieuwe riolering heeft een gescheiden systeem. Zo’n systeem voert het regenwater en het rioolwater apart af. De aannemer start aan de Graauwse Poort. Het werk verschuift vervolgens in de richting van de Bagijnesteeg. Als het riool is vervangen in deze straten, komt er tijdelijke bestrating. De straten gaan dan weer open voor het verkeer. We verwachten dit midden oktober 2021. De nieuwe inrichting van deze straten volgt later.

Wegafsluitingen
Vanaf woensdag 1 september 2021 zijn de Graauwse Poort en het Schuttershof afgesloten voor het verkeer. De Bagijnesteeg en het Galgenbolwerk zijn afgesloten vanaf eind september 2021.

De binnenstad is dan niet meer bereikbaar via de Graauwse Poort voor autoverkeer. Wel wordt geprobeerd de poort zoveel mogelijk toegankelijk te houden voor fietsers en voetgangers. Dat zal niet altijd lukken.
Doorgaand verkeer vanaf de Houtmarkt en de Kleine Bagijnestraat is ook niet mogelijk. Het verkeer wordt in de binnenstad omgeleid.

Tijdens het project gebruikt de aannemer een deel van het Galgenbolwerk om materiaal te plaatsen. Daardoor is ongeveer de helft van het bolwerk niet beschikbaar om te parkeren.
Alle panden blijven tijdens de werken bereikbaar via het trottoir of via bijvoorbeeld loopplanken.

Vervolg
Als de eerste fase is afgerond, gaat de aannemer aan de slag in de Kleine Bagijnestraat.

Klik hier voor de nieuwsbrief over dit werk.