Rioolwerken Kloosterzande eind juli klaar

Op woensdag 11 maart 2020 zijn in Kloosterzande rioolwerken van start gegaan. Het werk gaat voorspoedig. De verwachting is dat - op een kleine gedeelte bestratingswerk na – het project voor de bouwvakantie 2020 kan worden afgerond.

In de Willem Alexanderstraat wordt momenteel de bestrating aangelegd in het gedeelte tussen de Emmastraat en de Hulsterweg. De straat is nog afgesloten voor het doorgaande verkeer. Het streven is om dit bestratingswerk eind juni af te ronden.

In de Emmastraat legt men op het moment de nieuwe riolering aan in het gedeelte van de straat gelegen tussen de Willem Alexanderstraat en Emmastraat 6. Ook hier is dan sprake van een wegafsluiting. De rioleringswerken zijn naar verwachting omstreeks vrijdag 5 juni 2020 klaar. Daarna starten de bestratingswerken in dit weggedeelte. Bedoeling is om dat ook eind juni af te ronden.

Op donderdag 4 juni 2020 beginnen de werken in de Beatrixstraat. Gestart wordt aan de zijde van de Willem Alexanderstraat in de richting van het Marijkeplein. Na het verwijderen van de bestrating wordt de riolering ter plaatse vervangen. Die werken duren tot circa vrijdag 19 juni 2020. Daarna wordt nieuwe bestrating aangebracht. Het streven is om de werken in de Beatrixstraat medio juli af te ronden.

Maandag 22 juni 2020 gaat het werk verder in de Emmastraat ter hoogte van huisnummer 24. De riolering in het gedeelte tot net voorbij de supermarkt aan het Marijkeplein wordt dan vernieuwd. Ook de riolering in de toegangsweg naar de voetbal wordt dan aangepakt. Bedoeling is om de riool- en bestratingswerken in deze weggedeelten vóór de bouwvakantie (27 juli 2020) gereed te hebben.

Het laatste gedeelte van het project betreft de zuidelijke zijde (oneven  zijde) van het Marijkeplein. Het streven is om ook hier nog voor eind juli de riolering te vervangen. De bestratingswerken worden na de zomerperiode voorzien. Zodra de exacte planning voor deze werken voorhanden is, wordt die gecommuniceerd.

Toelichting op het project
De komende jaren wordt een groot deel van de riolering in Kloosterzande vervangen. In de betreffende straten komt een gescheiden rioolstelsel. Dat betekent dat afvalwater en regenwaterriool apart worden afgevoerd. Dit jaar wordt gewerkt in de Willem Alexanderstraat, de Beatrixstraat, de Emmastraat en een gedeelte van het Marijkeplein. Na de rioolwerken worden de straten heringericht. De inrichting van de straten blijft nagenoeg hetzelfde. Wel worden de straten voorzien van nieuwe bestratingsmaterialen.