Sleutels voor prinsen carnaval

Op vrijdag 21 februari 2020 draagt burgemeester Jan-Frans Mulder het bestuur van de gemeente over aan de Prinsen en Prinses Carnaval van de gemeente Hulst.

Bij het begin van de carnavalsperiode is het gebruikelijk dat het gemeentebestuur van Hulst de sleutels, die symbool staan voor het bestuur van de gemeente, overdraagt aan de verschillende prinsen carnaval. Op vrijdag 21 februari 2020 zijn alle acht de Prinsen Carnaval en de enige Prinses Carnaval uit de gemeente Hulst uitgenodigd op het stadhuis. Daar krijgen zij de sleutels overhandigd.

In totaal zijn het dus negen sleutels. Eentje is voor de Prinses Carnaval van d’Ossekoppen. De andere acht zijn voor de Prinsen Carnaval van De Vossen, De Kloorianen, De Lamsoren, De Vogelpiek, De Djerken, De Kriekeputters, De Steense Ratten en De Mollen.

Tijdens deze avond spelen De Notekrakers een leuk carnavalsdeuntje. De overhandiging van de sleutels vindt plaats in het stadhuis te Hulst om 20.00 uur en is voor genodigden.

Traditiegetrouw vindt de carnavalsoptocht in Ossenisse een week na carnaval plaats. Op die dag - zondag 1 maart 2020 – wordt door middel van het inleveren van de sleutels carnaval 2020 écht afgesloten.