Sluiting pand Vogelwaarde

Op last van Burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst wordt in de gemeente Hulst een pand gesloten op basis van het Damoclesbeleid. Het gaat om een pand aan de Wilhelminastraat in Vogelwaarde. In de woning zijn 148 hennepplanten aangetroffen. De sluiting gaat in op 15 maart 2022 en geldt voor een periode van drie maanden.

De Zeeuwse gemeenten zijn van mening dat kweek van hennep en handel van drugs zorgt voor overlast en onveilige situaties. Daarom is het Damoclesbeleid opgesteld. Op grond van dit beleid is het voor de burgemeester mogelijk om panden, waarin drugs worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of daartoe aanwezig zijn, te sluiten.
Het Damoclesbeleid houdt onder meer in dat wanneer in een pand meer dan twintig hennepplanten worden aangetroffen, het pand tijdelijk wordt gesloten.