Speciale gast bij opening bibliotheek

De nieuwe bibliotheek in Hulst is officieel geopend! Dat gebeurde vandaag door wethouder Diana van Damme. Zij had een speciale gast bij: Pagadder Biblio! En het is een blijvertje. De nieuwe pagadder staat aan de entree van de bibliotheek. Hij zit op een stapel boeken.

De opening van de bibliotheek liet op zich wachten. Door de coronamaatregelen moest die worden uitgesteld. Maar vandaag was het gelukkig eindelijk zover. Wethouder Diana van Damme keek terug op de geschiedenis van de bibliotheek. Ze prijsde ook de vrijwilligers die hielpen om de zo’n 25.000 boeken te verhuizen. Ze benadrukte dat de bibliotheek tegenwoordig ook meer en meer een culturele rol vervult. De nieuwe huisvesting gaat er vast en zeker voor zorgen dat die rol nog verder wordt uitgebouwd. Zeker met buren als een bioscoop en een nieuw museum op komst.

Bijna zestig jaar nadat in de gemeente Hulst de eerste bibliotheek opdook, is er nu een prachtige, eigentijdse bibliotheek in de binnenstad van Hulst. Ga er zeker eens een kijkje nemen!
Met een druk op de knop legt Paddadder Biblio namelijk haarfijn uit hoe de bibliotheek tot stand is gekomen.