Statiegeld op blik, een goede zaak!

Deze maand viel in Nederland het besluit: Er komt statiegeld op drankblikjes. Dat is een goede zaak. Zo wordt de hoeveelheid afval verminderd én het is goed voor het milieu. Het statiegeld op blikjes gaat in op 31 december 2022.

De gemeente Hulst pleit al drie jaar voor statiegeld op blikjes. In februari 2018 nam de gemeenteraad unaniem een motie aan waarbij werd besloten zich aan te sluiten bij de statiegeld-alliantie. Dat is een verzameling van instellingen en gemeenten die de landelijke overheid wil aanzetten tot de invoering van statiegeld op drankblikjes en plastic flessen. Statiegeld op plastic flessen is al eerder grotendeels ingevoerd. Nu volgt dus ook statiegeld op drankblikjes. En dat is een mooie zaak, zo vindt het gemeentebestuur van Hulst. Complimenten aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit positieve besluit.

Vanaf 2023 zullen we dus ongetwijfeld ook grotendeels verlost zijn van al die rondslingerende blikjes in de natuur en langs onze wegen. Blikjes maken namelijk ook een groot deel uit van het zwerfval. En dat past niet in een groene, duurzame gemeente Hulst!