Steun getroffenen aardbeving Turkije en Syrië

De gemeente Hulst is begaan met de getroffenen van de aardbeving in Turkije en Syrië. We steunen hen zowel financieel als emotioneel.

Emotionele steun
Het nieuws en de beelden over de aardbeving en de vele slachtoffers in Turkije en Syrië maken veel los. De aardbeving heeft een immense impact. Veel mensen overleefden dit vreselijke natuurgeweld niet. Velen verloren hun dierbaren, hun huis en hebben werkelijk niets meer. Onze gedachten zijn bij hen.
‘Ook in onze gemeente wonen mensen die familie en vrienden hebben in het getroffen gebied in Turkije en Syrië. Ook verblijven er Turkse en Syrische vluchtelingen in onze crisisnoodopvang in Hulst. De machteloosheid en onzekerheid is groot. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en naar hen die dierbaren hebben verloren. We leven intens mee met iedereen die zich momenteel grote zorgen maakt over het lot van familie of vrienden.’, aldus burgemeester Ilona Jense-van Haarst.

Financiële steun
De gemeente Hulst doneert 1 euro per inwoner voor hulpverlening / wederopbouw in Turkije en Syrië. Het presidium besprak dit op 9 februari 2023. Hulst draagt een bedrag van 27.600 euro bij.
Iedereen kan helpen door een donatie te doen aan Giro555 van de samenwerkende hulporganisaties.

Ontmoetingsmoment
Op woensdag 15 februari 2023 organiseren we in Den Dullaert in Hulst een ontmoetingsmoment. Deze middag kunnen inwoners die familie en vrienden in het getroffen gebied hebben, samen komen. Ook de vluchtelingen afkomstig uit de getroffen landen die verblijven in onze crisisnoodopvang in Hulst, zijn welkom. Verder kan iedereen die op een of andere manier betrokken is, langskomen. De aanwezigen kunnen gedachten delen en troost bij elkaar zoeken. Dat kan vanaf 13.30 uur tot 15.00 uur. We zorgen voor koffie en thee.
Burgemeester Ilona Jense-van Haarst en wethouder Jean-Paul Hageman zijn namens het gemeentebestuur aanwezig.