Stop reeks woninginbraken in Hulst

Het inbrekersgilde zorgt voor een reeks aan woninginbraken in de gemeente Hulst. De politie waarschuwt inwoners om alert te zijn en bij verdachte situaties onmiddellijk 112 te bellen.

Sinds begin september meldden achttien inwoners van de gemeente Hulst een woninginbraak. De inbrekers zijn vooral actief in Hulst (8), Kloosterzande (3), Clinge (2), Graauw, Nieuw Namen (2), Sint Jansteen en Terhole.

Sluit ramen en deuren!
Het valt de politie op dat er veel wordt ingebroken, terwijl de bewoners op vakantie zijn. Maar ook terwijl mensen gewoon thuis zijn. Daarnaast komen de inbrekers niet alleen binnen via ramen en deuren op de begane grond,. Ook wordt naar een hogere verdieping geklommen. Dus sluit niet alleen ramen en deuren op de begane grond, maar ook bij platte daken en andere plekken waar de inbrekers makkelijk binnen kunnen komen!

Donker en buit
De inbrekers komen meestal als het donker is, dus 's avonds en 's nachts. Als ze binnen weten te komen, gaan ze er vaak vandoor met sieraden, waarbij hun voorkeur duidelijk ligt bij de meer dure exemplaren. Het is ook opvallend dat er een aantal kluizen zijn weggenomen.

Bel 112 (spoed) of 0900-8844
Ziet of hoort u iets verdachts of bijzonders? Bijvoorbeeld iemand die zoekend door de straat loopt of met een zaklamp een huis binnen schijnt? Bel dan direct 112!