Ter ere van onze oorlogsveteranen

Op vrijdag 26 juni 2020 onthulde burgemeester Jan-Frans Mulder het nieuwe herdenkingsmonument ter nagedachtenis aan oorlogsveteranen. Dit gebeurde op de begraafplaats aan de Zoutestraat te Hulst. Namens de oorlogsveteranen was de heer John Kouters aanwezig.  Ook raadslid Piet van de Kerkhove, initiatiefnemer, was present.
Het monument wordt gevormd door een veld met witte anjers en een herdenkingsplaquette. De witte anjer is het symbool van de oorlogsveteranen.

Het Nationaal Comité Veteranendag riep begin vorig jaar alle Nederlandse gemeenten op om hun veteranen te eren en waarderen met een speciaal Witte Anjer perkje. Anjers bloeien in de dagen en weken voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag. Die vindt jaarlijks plaats op de laatste zaterdag van juni. Tijdens deze dag dankt Nederland de meer dan 110.000 veteranen, die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden.