Tijdelijk geen kledingcontainers in gemeente Hulst

Er zijn tijdelijk geen kledingcontainers in de gemeente Hulst; dit met uitzondering van de kledingcontainers op de  milieustraat te Hulst.

De kledingcontainers waren van het bedrijf Sympany. Zij hebben plotseling en eenzijdig besloten direct alle containers in heel Zeeland te verwijderen; zo ook in de gemeente Hulst. Zij geven hiervoor als reden de grote vervuilingsgraad van het textiel en de ineenstorting van de textielmarkt.

De gemeente Hulst heeft met spoed gezocht naar een oplossing en die ondertussen gevonden. De inzameling wordt voortaan verzorgd door Curitas. Op alle locaties waar voorheen textielcontainers hebben gestaan, worden zo spoedig mogelijk nieuwe containers geplaatst. Naar verwachting zijn alle containers voor eind januari 2020 geplaatst.

Textiel opsparen of naar de milieustraat
Tussentijds kan de kleding thuis worden opgespaard tot de nieuwe containers beschikbaar zijn.
Ook mag textiel worden aangeboden op de milieustraat aan de Afrikaweg 6 te Hulst.
De milieustraat is geopend op maandag t’m vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag is de milieustraat open van 09.00 tot 15.00 uur.