Tweede Kamerverkiezingen in de gemeente Hulst

Op 17 maart 2021 vinden in Nederland de Tweede Kamer verkiezingen plaats. In verband met de coronasituatie gaan bepaalde dingen bij deze verkiezingen anders dan anders. Dat is ook zo in de gemeente Hulst.
De hoofdpunten op een rijtje:

Stempassen
In de gemeente Hulst vallen de stempassen en stempluspassen omstreeks 17 februari 2021 bij de kiesgerechtigden in de brievenbus.

Stemmen per brief
Kiezers die op de dag van stemming 70 jaar of ouder zijn, krijgen een stempluspas waarmee ze in het stemlokaal kunnen stemmen of per brief. Ook kunnen ze een andere kiezer machtigen om voor hen te gaan stemmen (volmacht).
De briefstemmen moeten voor woensdag 17 maart 2021 - 21.00 uur aankomen bij het verkiezingsbureau van de gemeente Hulst. Dat kan per post – verzenden vóór vrijdag 12 maart 2021 – 17.00 uur. Briefstemmen kunnen ook worden ingeleverd bij een afgiftepunt. Dat is in de gemeente Hulst de gemeentewinkel, gelegen aan de Grote Markt 24 in Hulst. Dit afgiftepunt is op werkdagen open vanaf woensdag 10 maart tot en met dinsdag 16 maart 2021 – van 9.00 tot 17.00 uur én op woensdag 17 maart 2021 – van 7.30 tot 21.00 uur.

Eerder naar het stembureau
Tijdens de Tweede Kamer verkiezingen is het mogelijk om al eerder te stemmen. Dit kan op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart 2021. Op deze dagen zijn in de gemeente Hulst twee stembureaus geopend:
-    Hulst - Gemeenschapscentrum Den Dullaert – Sportlaan 24
-    Kloosterzande - Dorpscentrum Binnendéur – Pastoor Smuldersstraat 1a

Deze zijn geopend van 7.30 tot 21.00 uur. Iedere kiesgerechtigde kan op deze dagen terecht om te stemmen. Doch deze beide dagen zijn met name bedoeld voor kiezers die tot de coronarisicogroep horen.

Stembureaus
In totaal zijn er op 17 maart 2021 op 17 locaties in de gemeente Hulst stembureaus. Deze zijn niet overal op de gebruikelijke locaties. De stembureaus zijn op deze locaties:
Hulst
- Stadhuis - Grote Markt 21
– Gemeenschapscentrum Den Dullaert (sporthal) – Sportlaan 24 (twee stembureaus)
– Reynaertcollege (gymzaal) – Zandstraat
– Reynaertland – Kreemzoom 2
Sint Jansteen
– Gemeenschapscentrum De Warande – Wilhelminastraat 43
– Basisschool Inghelosenberghe (gymzaal) – Badhuisweg 11
Kloosterzande
– Dorpscentrum Binnendèur – Pastoor Smuldersstraat 1a
– Hontenissehal – Emmastraat 23
Clinge – Gemeenschapscentrum Malpertuus – Malpertuuslaan 6
Nieuw Namen – Gemeenschapscentrum De Kauter – Hulsterloostraat 81
Graauw – Gemeenschapshuis – Dorpsstraat 46
Heikant – Gemeenschapscentrum ’t Heike – Julianastraat 3
Lamswaarde – Dorpscentrum De Luifel – Dreef 2
Terhole – Dorpshuis Brandershole – Vlietstraat 2
Vogelwaarde – Dorpscentrum (gymzaal) – Populierenstraat 41
Ossenisse – Gemeenschapshuis Hof ter Nesse - Kipstraat 12
Hengstdijk – Dorpscentrum De Schuur – Kievitstraat 26

Stemgerechtigden kunnen in elk willekeurig stembureau in de gemeente Hulst hun stem uitbrengen. De stembureaus zijn op woensdag 17 maart 2021 geopend van 7.30 tot 21.00 uur.
In de stembureaus wordt er – met het oog op de coronasituatie - alles aangedaan om het stemmen voor iedereen veilig te laten verlopen.

NB: Bij de verkiezingen zijn er in de gemeente Hulst in totaal 23 stembureaus. Op 17 maart 2021 zijn er 18 stembureaus ingericht. Op 15 maart en 16 maart 2021 zijn er dagelijks twee stembureaus. Het 23e stembureau is het afgiftepunt voor de briefstemmen. Elk stembureau voert een eigen administratie.

Stemmen met volmacht
Ook tijdens de verkiezingen op 17 maart 2021 kan iemand anders worden gemachtigd om te stemmen (volmacht). Normaal mag een kiezer maximaal twee stemmen bij volmacht uitbrengen. Dit keer is dat verhoogd naar maximaal drie.

Meer informatie
Mochten er nog wijzingen volgen gezien de coronasituatie of anders, dan wordt daarover zeker gecommuniceerd.
Meer informatie over de Tweede Kamer verkiezingen in de gemeente Hulst staat op https://www.gemeentehulst.nl/de_Gemeente/Verkiezingen
Op deze pagina wordt ook – wanneer beschikbaar – de uitslag toegevoegd.