Uitzichtpunt Niemandsland zoekt aannemer

De bouw van Uitzichtpunt Niemandsland komt steeds dichterbij. Eind vorig jaar werd het ontwerp nog met een architectuurwedstrijd gekozen door de inwoners van Stekene en Hulst. De hedendaagse interpretatie van een Spaanse toren door Raakvlak Architecten kwam als winnaar uit de bus. Inmiddels werd het ontwerp verder verfijnd en  wordt gezocht naar een aannemer om van start te gaan met het bouwproces.

Aannemer gezocht
Bent u, of kent u, een Vlaamse of Nederlandse aannemer die dit uitzichtpunt kan bouwen? Het bestek en bijlage zijn terug te vinden via https://eten.publicprocurement.be (CPV code 45 212170,  bouwen van gebouw voor ontspanningsdoeleinden, ingeven). Reageren kan tot  11 januari. Voor meer informatie kan u contact opnemen via info@egtslinieland.eu.

Baken in het landschap
We spoelen even terug naar een jaar geleden… Drie unieke ontwerpen voor een uitzichtpunt op de grens van Sint-Jansteen en Stekene werden voorgesteld aan de inwoners. Meer dan 1600 inwoners brachten hun stem uit en kozen overduidelijk voor het ontwerp van Raakvlak Architecten. Een hedendaagse interpretatie van de Spaanse toren verwijzend naar de gemeenschappelijke Vlaams-Nederlandse cultuurhistorie en de rijke geschiedenis van deze bijzondere locatie. Tijdens de Eerste Wereldoorlog gelegen in Niemandsland, vandaag een plek die symbool zal komen te staan voor de verbondenheid tussen het Waasland en Zeeuws-Vlaanderen. Vlakbij de grenspaal zal het uitzichtpunt een soort van grenswachter worden die bezoekers verwelkomt en toegang geeft tot het natuur- en
waterwingebied.

Als bezoeker kunt u op en om het uitzichtpunt genieten van landbouw, natuur en de gedeelde cultuurhistorie. Op de verschillende etages wordt stilgestaan bij deze thema’s. Een belangrijk onderdeel van het uitzichtpunt, dat kadert in de transnationale LEADER-samenwerking Boergondische Buren waarmee twaalf Vlaamse en Nederlandse partners inzetten op het versterken van agro-ondernemers uit de grensregio. Na de verschillende etages bereikt u het bovenste plateau, op zo’n twintig meter hoogte wordt u beloond met een uniek panorama op het landelijke en bosrijke landschap.

 

Partners