Update onderwijs & kinderopvang in Zeeuws-Vlaanderen

Alle scholen en kinderopvangorganisaties in Nederland zijn tot en met zondag 10 mei 2020 gesloten wegens het coronavirus. De opvang die nu wordt geboden door scholen, kinderopvang en gastouders (zonder extra kosten voor ouders/verzorgers) is noodopvang. Die is bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen in cruciale beroepsgroepen hun werk voor de samenleving kunnen blijven doen en voor kwetsbare kinderen.

De situatie vanaf maandag 11 mei 2020
Scholen in het basisonderwijs, speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs gaan vanaf maandag 11 mei 2020 op een aangepaste manier open. Ook de kinderopvang (kinderdagopvang, voor- en buitenschoolse opvang en gastouderopvang) gaat vanaf die dag open. Dit heeft de overheid op 22 april 2020 besloten. Naar school kunnen gaan is essentieel voor kinderen, belangrijk voor ouders en cruciaal voor de samenleving.

Noodopvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepen en kwetsbare kinderen gaat ook na maandag 11 mei 2020 door. Scholen in het voortgezet onderwijs zijn gevraagd om zich voor te bereiden om open te gaan vanaf dinsdag 2 juni 2020.

Wat dit betekent voor kinderen en hun ouders/verzorgers is te lezen op de website Kind in Zeeuws-Vlaanderen.  Hierop vindt u de laatste informatie over kinderopvang en onderwijs.
Deze website is een initiatief van alle kinderopvangorganisaties, scholen en gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen.