Verspreiding zakken voor inzameling plastic & drankkartons

Vanaf 7 december 2017 wordt gestart met de verspreiding van de zakken voor de inzameling van plastic & drankkartons.

Vanaf 1 januari 2018 word het plastic afval & de drankkartons huis-aan-huis opgehaald in de gemeente Hulst. Dat gebeurt eenmaal per twee weken. Voor de inzameling van plastic & drankkartons stelt de gemeente Hulst gratis plastic afvalzakken beschikbaar. De eerste voorraad wordt de komende weken bij ieder huishouden bezorgd.
De zakken worden waar mogelijk in de brievenbus gedaan. Mocht dit niet lukken, dan worden deze in een (gerecycled) plasticzakje aan de voordeur gehangen.
De eerste voorraad zakken zijn gele transparante zakken van 60 liter. De volgende levering zijn witte transparante zakken.

Niet ontvangen?
Wanneer men op 18 december 2017 geen zakken heeft aangetroffen, kan dit worden doorgegeven aan de gemeente op tel. 14 0114. De zakken worden dan alsnog bezorgd.

Voorraad op?
Een tweede voorraad zakken wordt bezorgd tezamen met de GFT-keukenbakjes. Deze bakjes – die ieder huishouden gratis ontvangt – worden in de loop van januari 2018 bezorgd.
Verder geldt dat als de zakken op zijn, deze gratis kunnen worden bijbesteld bij de Zeeuwse Reinigingsdienst op tel. 0900-4433333 of via www.zrd.nl Deze worden dan ook weer bezorgd.

Ophalen van de zakken
Wanneer de zakken plastic afval & drankkartons bij u worden opgehaald in 2018, kunt u zien in de afvalkalender. Deze kunt u vinden in de speciale editie van het voorlichtingsblad dat op 14 december 2017 huis-aan-huis wordt verspreid. Ook staan de afvalkalenders op www.gemeentehulst.nl – bij elke afvalkalender staat de inzamelroute in een apart document.

De zakken dienen op de dag van inzameling op de verzamelplaatsen (waar normaal de rolemmers worden gezet) worden neergelegd. Zorg dat de zakken goed dicht zijn. Om de kans op wegwaaien te verminderen, helpt het als u eventueel twee zakken aaneen bindt.