Verwijderen grafzerken in Hulst en Graauw

Op twee begraafplaatsen in de gemeente Hulst verdwijnen de komende tijd grafzerken. Het gaat om graven op de begraafplaats aan de Van der Maelstedeweg in Hulst en de begraafplaats aan de Dorpsstraat in Graauw. De graven worden enkel bovengronds weggehaald. De werken starten midden juli 2021.

Welke graven?
Het gaat om in totaal zo’n 170 graven. Daarvan liggen er een honderdtal op de begraafplaats aan de Van der Maelstedeweg in Hulst en ongeveer zeventig op de begraafplaats in Graauw. Van deze graven zijn de rechten verlopen.

Overzicht ruiming graven Hulst

Familie gecontacteerd
Voordat de gemeente graven weghaalt, wordt altijd contact gezocht met de familie of contactpersonen. Dat gebeurt ruim op voorhand. Ook nu is dat gebeurd. Op die manier kunnen mensen de wensen voor een graf bekendmaken. Er zijn ook graven waarvan de gemeente geen contactpersoon kent. Bij die graven is een publicatiebord geplaatst.

Wat gaat er gebeuren?
De graven waarvan niet is aangegeven dat deze moeten worden behouden, worden geruimd. Het gaat om een zogenaamde bovengrondse ruiming. De gemeente haalt de aanwezige gedenktekens bij het graf weg. Nabestaanden mogen deze gedenktekens houden. Zij hebben de mogelijkheid gekregen om, indien gewenst, deze op te halen.
Ondergronds worden de graven op dit moment niet geruimd.

Vragen?
Heeft u vragen over het ruimen van de graven, neemt u dan contact op met ons via het klantcontactcentrum op telefoonnummer 14 0114 (vanuit het buitenland 0031 114 38 90 00).