Vestingcross Hulst ook in 2022 Wereldbekerwedstrijd veldrijden

De Vestingcross Hulst is ook in 2022 onderdeel van de wereldbekerwedstrijden veldrijden. Dat heugelijke nieuws is op 4 februari 2021 bekend gemaakt door de internationale wielerunie UCI.
Het gemeentebestuur van Hulst ontving het nieuws met enthousiasme. Helemaal verbaasd is het gemeentebestuur niet. De Vestingcross 2021 – waarbij deze voor het eerst een wereldbekerwedstrijd was - was dan ook een topeditie.

De zesde editie van de Vestingcross staat te gebeuren op zondag 2 januari 2022. Hulst en veldrijden – en wielrennen & fietsen in het algemeen – is een perfecte tweespan. De gemeente is met haar uitgebreide, landelijke grondgebied een fietsgemeente bij uitstek!

Onbetaalbare promotie
De Vestingcross kan jaarlijks rekenen op vele toeschouwers. Helaas was dat tijdens de laatste editie niet mogelijk door de coronamaatregelen. Maar Hulst gaat er vanuit dat de volgende editie – waarbij de Vestingcross voor de tweede keer op rij een wereldbekerwedstrijd is – weer een spektakel kan worden waar iedereen live van kan genieten. Live betekent bij de Vestingcross al vanaf het prille begin: live in Hulst én live op meerdere zenders op televisie. Dat alles zorgt voor de gemeente Hulst voor een onbetaalbare promotie.

Locatie
De afgelopen editie werd voor de Vestingcross - in verband met de coronasituatie - een alternatieve locatie gezocht. Die werd gevonden aan de Westerscheldedijk in Perkpolder. Anders was in dit geval niet slechter. Ook deze locatie zorgde voor veel spektakel. Terwijl de renners over het parkoers vlogen, kwamen op de achtergrond grote zeeschepen voorbij. Een prachtig gezicht. Maar de Vestingcross is de Vestingcross. En die hoort thuis op de Hulster stadswallen. Die locatie is uniek, dat is tijdens de eerste vier edities van de Vestingcross overduidelijk gebleken. Daarom is de insteek om de editie 2022 te laten plaatsvinden waar de Vestingcross hoort, namelijk op de stadswallen in Hulst.

Lof voor organisatie & vrijwilligers
Alle edities van de Vestingcross Hulst waren grote sportfeesten, zowel voor de renners als de toeschouwers. Vanaf de eerste editie van de Vestingcross in 2017 klonk veel lof. Dat succes werd mogelijk door de unieke locatie, geoliede organisatie en de inzet van vele fantastische vrijwilligers.